Vier redenen om een bruiloft videograaf in te huren
januari 10, 2019

Moet je nou wel of niet een bruiloft videograaf inhuren? Dat is een vraag die wij vaker te horen krijgen. En dat is absoluut begrijpelijk!

Om zowel een fotograaf als videograaf in te huren kan een grote impact op hebben op het budget. Je moet tevens nog zoveel andere dingen in het budget laten passen. Maar inmiddels weten wij uit ervaring dat stelletjes met een ingehuurde bruiloft videograaf nooit met spijt terug kijken. Ben jij benieuwd wat de meerwaarde is van een bruiloft videograaf en worstel jij ook met de bovenstaande vraag? Hier volgen vier redenen waarom je een bruiloft videograaf wel(!) zou moeten inhuren.

1. Je kan jouw mooiste dag telkens opnieuw beleven.
Hopelijk is jouw bruiloft een ‘once-in-a-lifetime event’. Laten we daar even vanuit gaan. Een trouwfilm zorgt ervoor dat die dag voor altijd vers in jouw geheugen gegrift blijft staan. Sommige herinneringen en momenten op jouw mooiste dag zullen na verloop van tijd vervagen. Bepaalde momenten van jouw bruiloft zul je zelfs niet herinneren. Dat is ook niet gek want er gebeurd zoveel op zo’n bijzondere dag. Een trouwfilm zorgt voor een herbeleving van jouw mooiste dag. Dat moment dat hij omdraait, het gevoel van confetti op je huid na het ja-woord of de geur van die geweldige taart. Alles komt terug door een samenspel van beeld, vocale audio en muziek. Onze films duren tussen de 5 en 7 minuten. Dus je hoeft niet twee uur lang stil te zitten om jouw mooiste dag weer terug te zien.¬†Leuk voor op een familiefeestje, jubileum of een reguliere dinsdag.

2. Je kan een trouwfilm delen met mensen die er niet bij konden zijn.
Redenen zoals bijvoorbeeld ziekte, afstand en leeftijd kunnen ten grondslag liggen voor afwezigheid op jouw bruiloft. Hoe mooi is het om die mensen naderhand toch een kijkje in jullie mooiste dag te geven. De emotie, het gevoel en de blijdschap van die mooie dag komt enkel in een trouwfilm tot zijn recht. Tevens is het delen op platformen zoals Youtube, Instagram of Facebook perfect voor een trouwfilm. In een paar minuten tijd krijgen mensen een mooie indruk van jouw trouwdag. Alsof zij er zelf bij waren.

3. De trouwbelofte, het ja-woord en toasts kunnen niet gefotografeerd worden.
Dit zijn bepalende momenten op jouw mooiste dag die enkel via een trouwfilm tot z’n recht komen. Het moment dat jouw aanstaande zijn trouwgelofte voorleest is een bijzonder mooi moment. Moet je voorstellen dat je dat moment keer op keer kan beleven. Hetzelfde geldt voor het ja-woord en de toasts. Enkel een bruiloft videograaf kan deze momenten vastleggen op een manier alsof je er weer bij bent.

4. Je gaat momenten zien die je misschien gemist hebt.
Het is geen geheim dat je druk zal zijn op jouw trouwdag. En veel dingen zullen tegelijkertijd plaatsvinden. Je zal ongetwijfeld momenten missen. De kracht van een bruiloft videograaf is om juist die momenten vast te leggen. Op jouw trouwdag krijg je alle aandacht van je partner en neemt alle liefde op die je krijgt van de omgeving. Dat is meer als voldoende op een trouwdag. En wanneer die magische dag voorbij is rest enkel de herinnering. Hoe gaaf is het om jouw trouwdag door onder andere de ogen van jouw gasten te zien. Je ziet momenten van spanning, emotie en blijdschap in hun gezichten. Je ziet wat je ouders zagen en je ziet de emotie in hun ogen wanneer je ‘ja’ zei. In feite is een bruiloft videograaf een extra paar ogen en oren op jouw mooiste dag.

Uiteindelijk is het ook niet gek dat bruiloftvideografie in de lift zit. Het is een achtbaan van emoties en een herinnering voor het leven, verpakt in enkele minuten.